CEPOS Webbing & Networking in Political Sciences Joi, 10 decembrie 2015, sala 443 D, orele 14.00

Specializarea Stiinte Politice (Facultatea de Stiinte Sociale, Universitatea din Craiova) si Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (CEPOS/ CESPO) au deosebita placere si onoare de a va invita Joi, 10 Decembrie 2015, orele 14.00, sala 443 D (Universitatea din Craiova, str. A. I. Cuza, nr 13) la seminarul CEPOS Workshop & Training Session intitulat CEPOS Webbing & Networking in Political Sciences.
In cadrul evenimentului vor fi dezbatute aspecte legate de:
1. societatea romaneasca si mediul politic in anul electoral 2016 - participare politica, alegatori, lideri, aliante, participarea diasporei
2. modificari legislative in cadrul procesului electoral 2016- legea partidelor politice (modificari 2015) si legea votului prin corespondenta (2015)
3. lansarea sondajului CEPOS QUIZ 1 Memorie colectiva, perceptii si atitudini cetatenesti in post-comunism
4. lansarea proiectului CEPOS REMEMBRANCE 26 - Colectia de interviuri cu personalitati ale vietii politice
5. lansarea programului de voluntariat CEPOS Volunteering Program 4 (decembrie 2015-mai 2016)
Mai multe detalii la adresa https://www.facebook.com/Center-of-Post-Communist-Political-Studies-CEPOS-485957361454074/

Despre noi

Facultatea de Științe Sociale oferă studii superioare de licență, master și doctorat. Pentru licență, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice. În cadrul Facultății funcționează 4 programe de master: Dezvoltare regională și intervenție socială; Filosofie aplicată în organizații și mediul de afaceri; Românii în istoria Europei; Securitate națională și euro-atlantică. Studiile doctorale sunt organizate în domeniile Istorie, Sociologie, Știința Sportului și Educația Fizică.

Viziunea care ghidează în acest moment Facultatea de Științe Sociale se bazează pe profesionalism, corectitudine, transparență, cooperare instituțională națională și internațională.
Studenții Facultății de Științe Sociale beneficiază de o pregătire foarte aplicată, de posibilitatea de a studia, prin programul ERASMUS+, la o universitate din Europa, din Italia, Franța, Spania, Grecia, Polonia, Portugalia etc. și de asista la cursuri interactive, susținute de titularii Facultății, dar și de specialiști din alte țări, în cadrul conferințelor sau a mobilităților internaționale ERASMUS+.
Toți absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra sau lucrează în învățământul preuniversitar, în domeniile comunicării și cercetării științifice.

Printre partenerii de practică studențească și cercetare științifică ai Facultății de Științe Sociale se numără: Muzeul Olteniei, Șantierul arheologic Sucidava-Celei, Corabia, jud. Olt, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Arhivele Naționale din România, Serviciul Județean Dolj (istorie); Consiliul Județean Dolj, Parlamentul României, CEPOS: Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (științe politice); DGSASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj), Asociația „Vasiliada” Craiova (asistență socială); Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, Institutul Social Oltenia, Direcția Regională de Statistică-Dolj (sociologie); Ministerul Fondurilor Europene, Institutul European (RISE); Institutul de Filosofie al Academiei Române (filosofie).

 

Date de contact

Contact

Facultatea de Ştiinţe Sociale, Str. A. I. Cuza, Nr. 13
Craiova, Dolj, România, Cod poștal: 200585

Tel: (0351) 403.149
Fax: (0351) 403.140
E-mail: secretariat.fss@ucv.ro

Facebook: Facultatea de Științe Sociale

Secretariat

Program de lucru cu studenţii şi publicul:

Secretar Şef: LUNI-JOI orele 9-11 şi 13-15

Secretariat Licenţă şi Master: LUNI-JOI orele 9-11 şi 14-15