Sociologi din centre de cercetare, profesori universitari din țară și din străinătate, dar și studenți și doctoranzi au fost prezenți vineri în Sala Albastră a Universității din Craiova la simpozionul internațional „Sociologia academică și provocările societății actuale“. Acesta a avut ca element central marcarea a două decenii de învățământ sociologic universitar în Bănie, punând în lumină efectele cercetării sociologice locale, dar și marile probleme ale prezentului. Cu acest prilej, au fost lansate și 11 lucrări noi care abordează problemele societății actuale.
Evenimentul marchează 50 de ani de la înființarea primei școli de sociologie din România, dar și 20 de ani de învățământ sociologic la Craiova. În cadrul simpozionului au fost lansate nu mai puţin de 11 volume de sociologie, având ca autori profesori şi doctoranzi ai facultăţii .
Școala sociologică de la Craiova, care a fost înfiinţată în urmă cu două decenii, a ajuns la vârsta maturităţii universitare. Momentul a prilejuit o întâlnire academică la care au luat parte numeroşi sociologi şi cercetători, care au fost invitaţi în „Sala Albastră” a Universităţii din Craiova pentru a parcurge împreună istoria acestei specializări. Simpozionul organizat de Facultatea de Știinţe Sociale şi Institutul Social Oltenia a avut reprezentare internaţională, alături de personalităţile sociologiei româneşti – prof. univ. dr. Ilie Bădescu, directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române şi prof. univ. dr. acad. Cătălin Zamfir, directorul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române – fiind prezenţi şi oaspeţi de la toate facultăţile din ţară, dar şi din Serbia şi Bulgaria. Nu mai puţin de 11 volume de specialitate au fost lansate în cadrul acestui eveniment, îmbogăţind astfel biblioteca facultăţii craiovene, autorii fiind profesori şi doctoranzi de sociologie.