Admitere

Înscrierea la Facultatea de Științe Sociale, pentru programele de licență (3 ani), se desfășoară în perioada 15 martie-17 iulie 2023, admiterea făcându-se 100% pe baza mediei diplomei de bacalaureat, pentru cele 4 specializări:

 • Istorie - 40  locuri Buget și 6 locuri Taxă
 • Științe Politice - 40 locuri Buget și 55 locuri Taxă
 • Sociologie - 40 locuri Buget și 58 locuri Taxă
 • Asistență Socială - 40 locuri Buget și 59 locuri Taxă

Condițiile de înscriere la programele de licență sunt disponibile aici.

 Înscrierea la programele de master ale Facultății de Științe Sociale se desfășoară în perioada 15 martie-14 iulie 2023. Admiterea la masterele Facultății de Științe Sociale se face prin evaluarea eseului motivațional cu Admis/Respins, precum și 50% pe baza mediei la examenul de licență și 50% pe baza mediei anilor de studii la licență.


Eseul motivațional trebuie să cuprindă: 

 • Prezentarea candidatului (nume, prenume, studii universitare de licență absolvite, alte date relevante);
 • Motivele alegerii unui program de studii de masterat în domeniul socio-uman; 
 • Perspectivele evoluției carierei profesionale);
 • Eseul motivațional se încarcă pe platforma de înscriere on-line. 

Masterele Facultății de Științe Sociale:

 • Românii în istoria Europei (Domeniul Istorie) - 35 locuri Buget și 13 locuri Taxă 
 • Filosofie Aplicată în Organizații și Mediul de Afaceri (Domeniul Filosofie) - 25 locuri Buget și 23 locuri Taxă
 • Dezvoltare Regională și Intervenție Socială (Domeniul Sociologie) - 75 locuriTaxă

Condițiile de înscriere la programele de master sunt disponibile aici.

 Științele Sociale se află în topul opțiunilor studenților din Europa și România întrucât contribuie în mod direct la cunoașterea celor mai importante fenomene sociale și politice contemporane.

Absolvenții din domeniul științelor sociale au o mare responsabilitate și oportunitate, totodată: sunt chemați să explice trecutul, să descrie prezentul și să răspundă la întrebarea „Ce va urma?” sau „Încotro ne îndreptăm?”

 

Pentru detalii, sunați la numerele de telefon:

0766 873 583

0750 607 531


 

Despre noi

Facultatea de Științe Sociale oferă studii superioare de licență, master și doctorat. Pentru licență, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice. În cadrul Facultății funcționează 4 programe de master: Dezvoltare regională și intervenție socială; Filosofie aplicată în organizații și mediul de afaceri; Românii în istoria Europei; Securitate națională și euro-atlantică. Studiile doctorale sunt organizate în domeniile Istorie, Sociologie, Știința Sportului și Educația Fizică.

Viziunea care ghidează în acest moment Facultatea de Științe Sociale se bazează pe profesionalism, corectitudine, transparență, cooperare instituțională națională și internațională.
Studenții Facultății de Științe Sociale beneficiază de o pregătire foarte aplicată, de posibilitatea de a studia, prin programul ERASMUS+, la o universitate din Europa, din Italia, Franța, Spania, Grecia, Polonia, Portugalia etc. și de asista la cursuri interactive, susținute de titularii Facultății, dar și de specialiști din alte țări, în cadrul conferințelor sau a mobilităților internaționale ERASMUS+.
Toți absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra sau lucrează în învățământul preuniversitar, în domeniile comunicării și cercetării științifice.

Printre partenerii de practică studențească și cercetare științifică ai Facultății de Științe Sociale se numără: Muzeul Olteniei, Șantierul arheologic Sucidava-Celei, Corabia, jud. Olt, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Arhivele Naționale din România, Serviciul Județean Dolj (istorie); Consiliul Județean Dolj, Parlamentul României, CEPOS: Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (științe politice); DGSASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj), Asociația „Vasiliada” Craiova (asistență socială); Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, Institutul Social Oltenia, Direcția Regională de Statistică-Dolj (sociologie); Ministerul Fondurilor Europene, Institutul European (RISE); Institutul de Filosofie al Academiei Române (filosofie).

 

Date de contact

Contact

Facultatea de Ştiinţe Sociale, Str. A. I. Cuza, Nr. 13
Craiova, Dolj, România, Cod poștal: 200585

Tel: (0351) 403.149
Fax: (0351) 403.140
E-mail: secretariat.fss@ucv.ro

Facebook: Facultatea de Științe Sociale

Secretariat

Program de lucru cu studenţii şi publicul:

Secretar Şef: LUNI-JOI orele 12:00-14:00

Secretariat Licenţă şi Master: LUNI-JOI orele 12:00- 14:00

VINERI nu se lucrează cu publicul