Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova va organiza prima ediție a Conferinței Internaționale de Științe Sociale și Umaniste: Forum on Studies of Society.

Conferința se va desfășura în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București, Faculty of Philosophy and Faculty of Economics, St. Cyril and St. Methodius University din Bulgaria, Faculty of Science and Literature and Faculty of Economics and Administrative Sciences, Süleyman Demirel University din Turcia, The Off-Campus Faculty of Law & Social Sciences in Stalowa Wola, The John Paul II Catholic University of Lublin din Polonia și Colegiul Național al Asistenților Sociali – Filiala Dolj.

La Conferință s-au înscris peste 140 de participanți, doctoranzi, cercetători și profesori din peste 32 de Universități și Institute de Cercetare din România, Albania, Bulgaria, Turcia, Nigeria, Kazakhstan, Polonia și Belgia care vor analiza subiecte actuale în sesiuni specifice științelor socio-umaniste: Sociologie, Asistență Socială, Studii Europene, Relații Internaționale și Studii de Securitate, Științe Politice, Istorie și Filosofie.

Conferința Internațională de Științe Sociale și Umaniste: Forum on Studies of Society va fi succedată de o dezbatere a Asistenților Sociali doljeni care va marca încheierea Zilelor Asistenţei Sociale. În 2016, Federatia Internationala a Asistentilor Sociali (IFSW) și-a propus ca deviză: ”Societatea prosperă atunci când demnitatea și drepturile oamenilor sunt respectate”. Evenimentul urmărește să evidenţieze progresele realizate în domeniul asistenţei sociale, rolul asistentului social în contextul socio-economic actual şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei.

Deschiderea oficială a manifestărilor științifice va avea loc joi, 31 martie 2016, ora 10:30, în Sala Mihai Eminescu a Casei Universitarilor din Craiova.

Festivalul de teatru pentru liceeni

TEATRUL SPERANȚEI

 Cum analizăm creativ problemele globale ale lumii contemporane?

       Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia şi FACULTATEA DE ȘTIINȚE SOCIALE vor celebra duminică, 27 martie 2016, Ziua Mondială a Teatrului. Aceasta a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la deschiderea Stagiunii Teatrului Naţiunilor, la Paris.

   Teatrul Speranței va găzdui punerea în scenă a pieselor montate de liceeni  şi inspirate după romane clasice/moderne sau din texte proprii, care vor aborda tema SPERANȚEI. În cadrul competiției s-au înscris 43 de elevi voluntari din cadrul Colegiului Național  Elena Cuza, Colegiului Național Frații Buzesti, Liceului de Arte Marin Sorescu și Colegiului Național Carol I.

Pentru a le asigura participanților suportul necesar realizării cu succes a pieselor de teatru și a-i consilia din punct de vedere regizoral, tinerii au beneficiat de aportul actorului Vlad DRĂGULESCU, manager al Filarmonicii Oltenia și membru fondator al Companiei Teatrulescu.

Scopul proiectului TEATRUL SPERANȚEI este acela de promova în rândul liceenilor importanța și frumusețea artei teatrale și a reflectării asupra problemelor sociale și filosofice ale lumii contemporane. Într-o societate de consum în care mediul digital a acaparat cea mai mare parte a populației, teatrul poate fi o modalitate de promovare a interacțiunii umane directe în randul tinerilor liceeni și studenți.

„Teatrul speranței” este una din cele 14 acțiuni pe care ACCES Oltenia le va desfășura în acest an sub umbrela campaniei ACCES la Speranță.

Contact: Lect. Univ. Dr. Andreea-Mihaela Niță, andreea_nita2005@yahoo.com.

 

TeatrulSperantei

Adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, “Ziua internațională a femeii” se celebrează anual la 8Martie pentru a marca independența femeilor, realizările sociale ale acestora și lupta lor împotriva discriminării și violenței.

Cu această ocazie, cadrele didactice, de gen feminin, ale Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova, organizează o cafenea publică cu tema “Rolul și locul femeii în istorie și societate”, menită să dezbată teme importante circumscrise acestui subiect: Regina Maria si Conferinta de Pace de la Paris (1919-1920); Lupta de emancipare politică a femeilor din România – abordare istorică; Modele feminine în politica internațională: de la Angela Merkel la Regina Elisabeta a II-a; Feminism și feminitate în societatea americană: sec. XX-XI;Anul 2016 și alegerile prezidențiale în Statele Unite ale Americii - este scena politică internatională pregatită pentru o femeie la Casa Alba?; Reprezentativitatea femeilor în politică la nivel global/european;Promovarea egalităţii de gen în cadrul politicilor europene sociale și economice; Femeia modernă între familie și carieră;Atitudini și stiluri de viață ale femeii din societatea românească. Efecte și riscuri asumate: consum comercial, celibat, carieră, infertilitate, etc.;Femeia şi conflictele de rol. Surse de vulnerabilitate şi sprijin social; Diferențele de gen în practica religioasă: de ce sunt femeile mai religioase decât bărbaţii? ; Cultura organizațională între feminitate și masculinitate
Dezbaterea va avea loc marți, 8 Martie 2016, între orele 13:30-16:00 la Eco Marony Trattoria, pe esplanada Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova.
Pentru mai multe informații despre eveniment, vă rugăm să vă adresaţi Dnei. Asist. Cercetare Dr. Densia Victoria Dragomir, e-mail: denisaviktoria@yahoo.com.

Decan,
Conf.univ.dr. Ionuț Virgil Șerban

Afis CAFENEA PUBLICA 8 martie 2016

TEME CAFENEA PUBLICĂ
"Rolul și locul femeii în istorie și societate"

Prof. Univ. dr. Adriana Neacșu - ”Este, oare, filosofia, apanajul bărbaților ?
Conf. Univ. dr. Marusia Cârstea - Regina Maria si Conferinta de Pace de la Paris (1919-1920)
Conf. Univ. dr. Anca Parmena Olimid - Feminism și feminitate în societatea americană: sec. XX-XI
Lect. Univ. Dr. Andreea Mihaela Niță Atitudini și stiluri de viață ale femeii din societatea românească. Efecte și riscuri asumate: consum comercial, celibat, carieră, infertilitate, etc.
Lect. Univ. dr. Gabriela Motoi - Reprezentativitatea femeilor în politică la nivel global/european
Lect. Univ. dr. Emilia Maria Sorescu - Femeia şi conflictele de rol. Surse de vulnerabilitate şi sprijin social
Lect. Univ. dr. Cătălina Maria Georgescu - Cultura organizațională între feminitate și masculinitate
Asist. Univ. dr. Mihaela Bărbieru - Lupta de emancipare politică a femeilor din România – abordare istorică
Asist. Univ. Dr. Alexandra Porumbescu - Modele feminine în politica internațională: de la Angela Merkel la Regina Elisabeta a II-a
Asist. Univ. dr. Cristina Goga - Promovarea egalităţii de gen în cadrul politicilor europene sociale și economice
Asist. Univ. Dr. Mihaela Camelia Ilie - Anul 2016 și alegerile prezidențiale în Statele Unite ale Americii - este scena politică internatională pregatită pentru o femeie la Casa Alba?
Asist. Univ. dr. Veronica Gheorghiță - Diferențele de gen în practica religioasă: de ce sunt femeile mai religioase decât bărbaţii?
Asist. Univ. dr. Cristina VădăstreanuFemeia modernă între familie și carieră

Prelegere la Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova
Având în vedere importanţa istorică a realizării Unirii Principatelor Române la 24 ianuarie 1859 şi necesitatea rememorării unui asemenea eveniment care a marcat destinul României şi al românilor, Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova invită pe toţi cei interesaţi, vineri, 22 ianuarie 2016, ora 13:00, amfiteatrul 443D, corpul central al Universităţii, să audieze prelegerea: Unirea Principatelor Române la 24 ianuarie 1859 şi diplomaţia franceză, susţinută de istoricul Sorin Liviu DAMEAN, Prof.univ.dr.habil.

24ian2016

Specializarea Stiinte Politice (Facultatea de Stiinte Sociale, Universitatea din Craiova) si Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (CEPOS/ CESPO) au deosebita placere si onoare de a va invita Joi, 10 Decembrie 2015, orele 14.00, sala 443 D (Universitatea din Craiova, str. A. I. Cuza, nr 13) la seminarul CEPOS Workshop & Training Session intitulat CEPOS Webbing & Networking in Political Sciences.
In cadrul evenimentului vor fi dezbatute aspecte legate de:
1. societatea romaneasca si mediul politic in anul electoral 2016 - participare politica, alegatori, lideri, aliante, participarea diasporei
2. modificari legislative in cadrul procesului electoral 2016- legea partidelor politice (modificari 2015) si legea votului prin corespondenta (2015)
3. lansarea sondajului CEPOS QUIZ 1 Memorie colectiva, perceptii si atitudini cetatenesti in post-comunism
4. lansarea proiectului CEPOS REMEMBRANCE 26 - Colectia de interviuri cu personalitati ale vietii politice
5. lansarea programului de voluntariat CEPOS Volunteering Program 4 (decembrie 2015-mai 2016)
Mai multe detalii la adresa https://www.facebook.com/Center-of-Post-Communist-Political-Studies-CEPOS-485957361454074/

Despre noi

Facultatea de Științe Sociale oferă studii superioare de licență, master și doctorat. Pentru licență, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice. În cadrul Facultății funcționează 4 programe de master: Dezvoltare regională și intervenție socială; Filosofie aplicată în organizații și mediul de afaceri; Românii în istoria Europei; Securitate națională și euro-atlantică. Studiile doctorale sunt organizate în domeniile Istorie, Sociologie, Știința Sportului și Educația Fizică.

Viziunea care ghidează în acest moment Facultatea de Științe Sociale se bazează pe profesionalism, corectitudine, transparență, cooperare instituțională națională și internațională.
Studenții Facultății de Științe Sociale beneficiază de o pregătire foarte aplicată, de posibilitatea de a studia, prin programul ERASMUS+, la o universitate din Europa, din Italia, Franța, Spania, Grecia, Polonia, Portugalia etc. și de asista la cursuri interactive, susținute de titularii Facultății, dar și de specialiști din alte țări, în cadrul conferințelor sau a mobilităților internaționale ERASMUS+.
Toți absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra sau lucrează în învățământul preuniversitar, în domeniile comunicării și cercetării științifice.

Printre partenerii de practică studențească și cercetare științifică ai Facultății de Științe Sociale se numără: Muzeul Olteniei, Șantierul arheologic Sucidava-Celei, Corabia, jud. Olt, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Arhivele Naționale din România, Serviciul Județean Dolj (istorie); Consiliul Județean Dolj, Parlamentul României, CEPOS: Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (științe politice); DGSASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj), Asociația „Vasiliada” Craiova (asistență socială); Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, Institutul Social Oltenia, Direcția Regională de Statistică-Dolj (sociologie); Ministerul Fondurilor Europene, Institutul European (RISE); Institutul de Filosofie al Academiei Române (filosofie).

 

Date de contact

Contact

Facultatea de Ştiinţe Sociale, Str. A. I. Cuza, Nr. 13
Craiova, Dolj, România, Cod poștal: 200585

Tel: (0351) 403.149
Fax: (0351) 403.140
E-mail: secretariat.fss@ucv.ro

Facebook: Facultatea de Științe Sociale

Secretariat

Program de lucru cu studenţii şi publicul:

Secretar Şef: LUNI-JOI orele 12:00-14:00

Secretariat Licenţă şi Master: LUNI-JOI orele 12:00- 14:00

VINERI nu se lucrează cu publicul