Burse de performanță

ANUNȚ
PRIVIND ACORDAREA BURSELOR DE PERFORMANȚĂ ȘI A BURSELOR SPECIALE PENTRU ACTIVITĂȚI

CULTURAL-ARTISTICE / SPORTIVE DEOSEBITE

pentru semestrul I, anul universitar 2017-2018

Bursele de performanţă se acordă prin concurs organizat de Universitatea din Craiova pentru a recompensa activitatea şi rezultatele profesionale ştiinţifice de excepţie.

Bursele de performanţă se acordă studenţilor integralişti de la programele de licenţă și master cursuri de zi, începând cu anul II de studii, ţinându-se cont de următoarele criterii:
a) rezultate profesionale de excepţie (media generală pe ultimele două semestre să fie de 10 - condiție eliminatorie);
b) activitate de cercetare ştiinţifică (membru în contracte de cercetare, premii obţinute la sesiuni de comunicări ştiinţifice şi olimpiade ştiinţifice studenţeşti, articole publicate în reviste recunoscute naționale sau internaționale şi/sau cărţi de specialitate, invenții, brevete);
c) implicarea în activități extracurriculare și de voluntariat (desfășurate de UCV sau de alte entități recunoscute de UCV și COS).

Studenţii care doresc să aplice acest tip de bursă vor prezenta la secretariatul facultăţii (cam.411) o cerere însoţită de documentele doveditoare ale performanţelor:
-premii/participări la concursuri internaționale sau naționale,
-exemplare din lucrări și articole publicate în reviste naționale sau internaționale,
-participare la contracte de cercetare,
-brevete, inovații;
-participări la sesiuni de comunicări științifice studențești,
-documente pentru activitățile extracurriculare și de voluntariat desfășurate de UCV sau de alte entități recunoscute de UCV și COS.

La calculul punctajului pentru acordarea bursei de performanță se vor lua în considerare numai activităţile desfăşurate în ultimele două semestre anterioare acordării.

 Bursele speciale pentru activități cultural-artistice/sportive deosebite se acordă semestrial pentru studenții integraliști care au obținut performanțe cultural-artistice sau sportive deosebite.

Evaluarea activității se face pe perioada ultimelor 2 semestre anterioare acordării bursei, ţinându-se cont de următoarele criterii:
a)activitate culturală (laureaţi sau participanți ai unor concursuri naţionale sau internaţionale, ca reprezentanţi ai Universităţii);
b)activitate sportivă (obţinerea de titluri de campioni la nivel naţional sau internaţional, participări la evenimente sportive ca reprezentant al Universităţii);
c)implicarea în activități extracurriculare și de voluntariat (desfășurate de UCV sau de alte entități recunoscute de UCV și COS).

Studenţii care doresc să aplice aceste tipuri de bursă vor prezenta la secretariatul facultăţii o cerere însoţită de documentele doveditoare ale performanţelor culturale/sportive, extracurriculare și de voluntariat.

Termenul de depunere a dosarelor este 5 noiembrie 2017

Despre noi

Facultatea de Științe Sociale oferă studii superioare de licență, master și doctorat. Pentru licență, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice. În cadrul Facultății funcționează 4 programe de master: Dezvoltare regională și intervenție socială; Filosofie aplicată în organizații și mediul de afaceri; Românii în istoria Europei; Securitate națională și euro-atlantică. Studiile doctorale sunt organizate în domeniile Istorie, Sociologie, Știința Sportului și Educația Fizică.

Viziunea care ghidează în acest moment Facultatea de Științe Sociale se bazează pe profesionalism, corectitudine, transparență, cooperare instituțională națională și internațională.
Studenții Facultății de Științe Sociale beneficiază de o pregătire foarte aplicată, de posibilitatea de a studia, prin programul ERASMUS+, la o universitate din Europa, din Italia, Franța, Spania, Grecia, Polonia, Portugalia etc. și de asista la cursuri interactive, susținute de titularii Facultății, dar și de specialiști din alte țări, în cadrul conferințelor sau a mobilităților internaționale ERASMUS+.
Toți absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra sau lucrează în învățământul preuniversitar, în domeniile comunicării și cercetării științifice.

Printre partenerii de practică studențească și cercetare științifică ai Facultății de Științe Sociale se numără: Muzeul Olteniei, Șantierul arheologic Sucidava-Celei, Corabia, jud. Olt, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Arhivele Naționale din România, Serviciul Județean Dolj (istorie); Consiliul Județean Dolj, Parlamentul României, CEPOS: Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (științe politice); DGSASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj), Asociația „Vasiliada” Craiova (asistență socială); Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, Institutul Social Oltenia, Direcția Regională de Statistică-Dolj (sociologie); Ministerul Fondurilor Europene, Institutul European (RISE); Institutul de Filosofie al Academiei Române (filosofie).

 

Date de contact

Contact

Facultatea de Ştiinţe Sociale, Str. A. I. Cuza, Nr. 13
Craiova, Dolj, România, Cod poștal: 200585

Tel: (0351) 403.149
Fax: (0351) 403.140
E-mail: secretariat.fss@ucv.ro

Facebook: Facultatea de Științe Sociale

Secretariat

Program de lucru cu studenţii şi publicul:

Secretar Şef: LUNI-JOI orele 12:00-14:00

Secretariat Licenţă şi Master: LUNI-JOI orele 12:00- 14:00

VINERI nu se lucrează cu publicul