COMUNICAT DE PRESĂ: Forum on Studies of Society.

Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova va organiza prima ediție a Conferinței Internaționale de Științe Sociale și Umaniste: Forum on Studies of Society.

Conferința se va desfășura în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București, Faculty of Philosophy and Faculty of Economics, St. Cyril and St. Methodius University din Bulgaria, Faculty of Science and Literature and Faculty of Economics and Administrative Sciences, Süleyman Demirel University din Turcia, The Off-Campus Faculty of Law & Social Sciences in Stalowa Wola, The John Paul II Catholic University of Lublin din Polonia și Colegiul Național al Asistenților Sociali – Filiala Dolj.

La Conferință s-au înscris peste 140 de participanți, doctoranzi, cercetători și profesori din peste 32 de Universități și Institute de Cercetare din România, Albania, Bulgaria, Turcia, Nigeria, Kazakhstan, Polonia și Belgia care vor analiza subiecte actuale în sesiuni specifice științelor socio-umaniste: Sociologie, Asistență Socială, Studii Europene, Relații Internaționale și Studii de Securitate, Științe Politice, Istorie și Filosofie.

Conferința Internațională de Științe Sociale și Umaniste: Forum on Studies of Society va fi succedată de o dezbatere a Asistenților Sociali doljeni care va marca încheierea Zilelor Asistenţei Sociale. În 2016, Federatia Internationala a Asistentilor Sociali (IFSW) și-a propus ca deviză: ”Societatea prosperă atunci când demnitatea și drepturile oamenilor sunt respectate”. Evenimentul urmărește să evidenţieze progresele realizate în domeniul asistenţei sociale, rolul asistentului social în contextul socio-economic actual şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei.

Deschiderea oficială a manifestărilor științifice va avea loc joi, 31 martie 2016, ora 10:30, în Sala Mihai Eminescu a Casei Universitarilor din Craiova.

Despre noi

Facultatea de Științe Sociale oferă studii superioare de licență, master și doctorat. Pentru licență, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice. În cadrul Facultății funcționează 4 programe de master: Dezvoltare regională și intervenție socială; Filosofie aplicată în organizații și mediul de afaceri; Românii în istoria Europei; Securitate națională și euro-atlantică. Studiile doctorale sunt organizate în domeniile Istorie, Sociologie, Știința Sportului și Educația Fizică.

Viziunea care ghidează în acest moment Facultatea de Științe Sociale se bazează pe profesionalism, corectitudine, transparență, cooperare instituțională națională și internațională.
Studenții Facultății de Științe Sociale beneficiază de o pregătire foarte aplicată, de posibilitatea de a studia, prin programul ERASMUS+, la o universitate din Europa, din Italia, Franța, Spania, Grecia, Polonia, Portugalia etc. și de asista la cursuri interactive, susținute de titularii Facultății, dar și de specialiști din alte țări, în cadrul conferințelor sau a mobilităților internaționale ERASMUS+.
Toți absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra sau lucrează în învățământul preuniversitar, în domeniile comunicării și cercetării științifice.

Printre partenerii de practică studențească și cercetare științifică ai Facultății de Științe Sociale se numără: Muzeul Olteniei, Șantierul arheologic Sucidava-Celei, Corabia, jud. Olt, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Arhivele Naționale din România, Serviciul Județean Dolj (istorie); Consiliul Județean Dolj, Parlamentul României, CEPOS: Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (științe politice); DGSASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj), Asociația „Vasiliada” Craiova (asistență socială); Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, Institutul Social Oltenia, Direcția Regională de Statistică-Dolj (sociologie); Ministerul Fondurilor Europene, Institutul European (RISE); Institutul de Filosofie al Academiei Române (filosofie).

 

Date de contact

Contact

Facultatea de Ştiinţe Sociale, Str. A. I. Cuza, Nr. 13
Craiova, Dolj, România, Cod poștal: 200585

Tel: (0351) 403.149
Fax: (0351) 403.140
E-mail: secretariat.fss@ucv.ro

Facebook: Facultatea de Științe Sociale

Secretariat

Program de lucru cu studenţii şi publicul:

Secretar Şef: LUNI-JOI orele 9-11 şi 13-15

Secretariat Licenţă şi Master: LUNI-JOI orele 9-11 şi 14-15