Festivalul de teatru pentru liceeni TEATRUL SPERANȚEI

Festivalul de teatru pentru liceeni

TEATRUL SPERANȚEI

 Cum analizăm creativ problemele globale ale lumii contemporane?

       Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia şi FACULTATEA DE ȘTIINȚE SOCIALE vor celebra duminică, 27 martie 2016, Ziua Mondială a Teatrului. Aceasta a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la deschiderea Stagiunii Teatrului Naţiunilor, la Paris.

   Teatrul Speranței va găzdui punerea în scenă a pieselor montate de liceeni  şi inspirate după romane clasice/moderne sau din texte proprii, care vor aborda tema SPERANȚEI. În cadrul competiției s-au înscris 43 de elevi voluntari din cadrul Colegiului Național  Elena Cuza, Colegiului Național Frații Buzesti, Liceului de Arte Marin Sorescu și Colegiului Național Carol I.

Pentru a le asigura participanților suportul necesar realizării cu succes a pieselor de teatru și a-i consilia din punct de vedere regizoral, tinerii au beneficiat de aportul actorului Vlad DRĂGULESCU, manager al Filarmonicii Oltenia și membru fondator al Companiei Teatrulescu.

Scopul proiectului TEATRUL SPERANȚEI este acela de promova în rândul liceenilor importanța și frumusețea artei teatrale și a reflectării asupra problemelor sociale și filosofice ale lumii contemporane. Într-o societate de consum în care mediul digital a acaparat cea mai mare parte a populației, teatrul poate fi o modalitate de promovare a interacțiunii umane directe în randul tinerilor liceeni și studenți.

„Teatrul speranței” este una din cele 14 acțiuni pe care ACCES Oltenia le va desfășura în acest an sub umbrela campaniei ACCES la Speranță.

Contact: Lect. Univ. Dr. Andreea-Mihaela Niță, andreea_nita2005@yahoo.com.

 

TeatrulSperantei

Despre noi

Facultatea de Științe Sociale oferă studii superioare de licență, master și doctorat. Pentru licență, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice. În cadrul Facultății funcționează 4 programe de master: Dezvoltare regională și intervenție socială; Filosofie aplicată în organizații și mediul de afaceri; Românii în istoria Europei; Securitate națională și euro-atlantică. Studiile doctorale sunt organizate în domeniile Istorie, Sociologie, Știința Sportului și Educația Fizică.

Viziunea care ghidează în acest moment Facultatea de Științe Sociale se bazează pe profesionalism, corectitudine, transparență, cooperare instituțională națională și internațională.
Studenții Facultății de Științe Sociale beneficiază de o pregătire foarte aplicată, de posibilitatea de a studia, prin programul ERASMUS+, la o universitate din Europa, din Italia, Franța, Spania, Grecia, Polonia, Portugalia etc. și de asista la cursuri interactive, susținute de titularii Facultății, dar și de specialiști din alte țări, în cadrul conferințelor sau a mobilităților internaționale ERASMUS+.
Toți absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra sau lucrează în învățământul preuniversitar, în domeniile comunicării și cercetării științifice.

Printre partenerii de practică studențească și cercetare științifică ai Facultății de Științe Sociale se numără: Muzeul Olteniei, Șantierul arheologic Sucidava-Celei, Corabia, jud. Olt, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Arhivele Naționale din România, Serviciul Județean Dolj (istorie); Consiliul Județean Dolj, Parlamentul României, CEPOS: Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (științe politice); DGSASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj), Asociația „Vasiliada” Craiova (asistență socială); Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, Institutul Social Oltenia, Direcția Regională de Statistică-Dolj (sociologie); Ministerul Fondurilor Europene, Institutul European (RISE); Institutul de Filosofie al Academiei Române (filosofie).

 

Date de contact

Contact

Facultatea de Ştiinţe Sociale, Str. A. I. Cuza, Nr. 13
Craiova, Dolj, România, Cod poștal: 200585

Tel: (0351) 403.149
Fax: (0351) 403.140
E-mail: secretariat.fss@ucv.ro

Facebook: Facultatea de Științe Sociale

Secretariat

Program de lucru cu studenţii şi publicul:

Secretar Şef: LUNI-JOI orele 12:00-14:00

Secretariat Licenţă şi Master: LUNI-JOI orele 12:00- 14:00

VINERI nu se lucrează cu publicul