Sorin_Damean_2.jpg

Facultatea de Ştinţe Sociale din cadrul Universităţii din Craiova se distinge la nivelul învăţământului superior craiovean prin diversitatea specializărilor propuse, care se încadrează în domeniile ştiinţelor sociale şi umaniste, dar şi prin promovarea interdisciplinarităţii şi a dialogului.

Oferta noastră cuprinde următoarele specializări: Istorie, Filosofie, Sociologie, Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, precum şi Asistenţa socială.

Misiunea asumată de Facultatea noastră este aceea de a asigura calitatea procesului de învăţământ, profesionalismul şi competenţa corpului profesoral şi vizibilitatea pe plan naţional şi internaţional.

Studenţii noştri se pot bucura pe parcursul anilor de studiu de condiţii adecvate formării lor profesionale, de un mediu academic stimulator, de un curriculum universitar flexibil şi adaptat cerinţelor europene, de posibilitatea de a frecventa cursurile unor Universităţi partenere din Europa, prin intermediul programului Erasmus +, precum şi de posibilitatea de a-şi desăvârşi studiile prin cursurile de Masterat sau Doctorat.

Prin stăruinţă şi receptivitate, studenţii noştri au şansa de a deveni adevăraţi profesionişti în domeniile pe care Facultatea noastră le asigură.

Mult succes!

Prof. univ. dr. habil

Sorin Liviu Damean

Despre noi

Facultatea de Științe Sociale oferă studii superioare de licență, master și doctorat. Pentru licență, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice. În cadrul Facultății funcționează 4 programe de master: Dezvoltare regională și intervenție socială; Filosofie aplicată în organizații și mediul de afaceri; Românii în istoria Europei; Securitate națională și euro-atlantică. Studiile doctorale sunt organizate în domeniile Istorie, Sociologie, Știința Sportului și Educația Fizică.

Viziunea care ghidează în acest moment Facultatea de Științe Sociale se bazează pe profesionalism, corectitudine, transparență, cooperare instituțională națională și internațională.
Studenții Facultății de Științe Sociale beneficiază de o pregătire foarte aplicată, de posibilitatea de a studia, prin programul ERASMUS+, la o universitate din Europa, din Italia, Franța, Spania, Grecia, Polonia, Portugalia etc. și de asista la cursuri interactive, susținute de titularii Facultății, dar și de specialiști din alte țări, în cadrul conferințelor sau a mobilităților internaționale ERASMUS+.
Toți absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra sau lucrează în învățământul preuniversitar, în domeniile comunicării și cercetării științifice.

Printre partenerii de practică studențească și cercetare științifică ai Facultății de Științe Sociale se numără: Muzeul Olteniei, Șantierul arheologic Sucidava-Celei, Corabia, jud. Olt, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Arhivele Naționale din România, Serviciul Județean Dolj (istorie); Consiliul Județean Dolj, Parlamentul României, CEPOS: Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (științe politice); DGSASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj), Asociația „Vasiliada” Craiova (asistență socială); Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, Institutul Social Oltenia, Direcția Regională de Statistică-Dolj (sociologie); Ministerul Fondurilor Europene, Institutul European (RISE); Institutul de Filosofie al Academiei Române (filosofie).

 

Date de contact

Contact

Facultatea de Ştiinţe Sociale, Str. A. I. Cuza, Nr. 13
Craiova, Dolj, România, Cod poștal: 200585

Tel: (0351) 403.149
Fax: (0351) 403.140
E-mail: secretariat.fss@ucv.ro

Facebook: Facultatea de Științe Sociale

Secretariat

Program de lucru cu studenţii şi publicul:

Secretar Şef: LUNI-JOI orele 12:00-14:00

Secretariat Licenţă şi Master: LUNI-JOI orele 12:00- 14:00

VINERI nu se lucrează cu publicul