În cadrul programului aniversar: Universitatea din Craiova / 70 de ani / Tradiţie, Performanţă, Viziune, Facultatea de Ştiinţe Sociale vă invită să participaţi la susţinerea unei noi prelegeri din ciclul de conferinţe: Craiova – istorie şi societate urbană. Prelegerea intitulată: De la Pelendava dacică la Pelendava romană va fi susţinută de conferenţiar universitar doctor Lucian AMON. Evenimentul se va desfăşura în Sala 444 (clădirea Rectoratului Universităţii din Craiova), pe data de 25aprilie 2017, ora 13.00. Sunt invitaţi să participe studenţi şi toţi cei interesaţi.

 

În cadrul programului aniversar: Universitatea din Craiova / 70 de ani / Tradiţie, Inovaţie, Viziune, Facultatea de Ştiinţe Sociale vă invită să participaţi la susţinerea celei de a patra prelegeri din ciclul de conferinţe: Craiova – istorie şi societate urbană. Prelegerea intitulată: Barbu Bălcescu – un primar uitat al Craiovei va fi susţinută de dr. Gabriel CROITORU, cercetător ştiinţific III la Academia Română – Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor”. Evenimentul se va desfăşura în Sala 444 (clădirea Rectoratului Universităţii din Craiova), pe data de 11 aprilie 2017, ora 13.00. Sunt invitaţi să participe studenţi şi toţi cei interesaţi.

Sub egida manifestărilor dedicate aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Sociale vă invită să participaţi la susţinerea celei de a treia prelegeri din ciclul de conferinţe: Craiova – istorie şi societate urbană. Prelegerea intitulată: Craiova festivă: secolul al XIX-lea şi sărbătorile naţionale va fi susţinută de dr. Nicolae MIHAI, cercetător ştiinţific III la Academia Română – Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor”. Evenimentul se va desfăşura în Sala 444 (clădirea Rectoratului Universităţii din Craiova), pe data de 28 martie 2017, ora 13.00. Sunt invitaţi să participe studenţi şi toţi cei interesaţi.

Continua seria conferintelor organizate de Facultatea de Stiinte Sociale sub genericul: Craiova - istorie si societate urbana. Joi, 9 Martie 2017, ora 13.00, sala 444 a Universitatii din Craiova, Dl. Dr. Florin Ridiche, managerul Muzeului Olteniei, va conferentia pe tema: Marturii arheologice in zona Craiovei de astazi (sec. VI-XV). Va asteptam!

 

Conferinta marturii arheologice

Ciclul de conferințe Craiova - istorie și societate urbană

Marți, 28 februarie 2017, ora 12, sala 444 (clădire Rectorat) -

CRAIOVA MEDIEVALĂ - ÎNCEPUTURILE (lect. univ. dr. Liviu Marius Ilie)       

 

            Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova organizează în perioada februarie - iunie 2016, ciclul de conferințe Craiova - istorie și societate urbană. Prima conferință cu titlul Craiova medievală - începuturile, va fi susținută de lect. univ. dr. Liviu Marius Ilie, în ziua de marți 28 februarie 2017, ora 12, la sala 444 (clădire Rectorat).

            În perioada următoare, vor susține conferințe: dr. Florin Ridiche (Muzeul Olteniei) - 9 martie 2017; C.S. III dr. Nicolae Mihai (Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor”, Craiova) - 28 martie 2017; C.S. III dr. Gabriel Croitoru (Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor”, Craiova) - 11 aprilie 2017; conf. univ. dr. Lucian Amon (Universitatea din Craiova) - 25 aprilie 2017; prof. univ. dr. habil. Sorin Liviu Damean (Universitatea din Craiova) - 16 mai 2017; prof. univ. dr. Nicolae Panea (Universitatea din Craiova) - 30 mai 2017; dr. Mihaela Dudu (Serviciul Județean Dolj al Arhivelor Naționale ale României) - 6 iunie 2017; lect. univ. dr. Mihai Ghițulescu (Universitatea din Craiova) - 20 iunie 2017.

 

În cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Specializările Sociologie şi Asistenţă Socială, în data de 13 dec. 2016, se organizează a treia ediţie a atelierului cu titlul "ROLUL SOCIOLOGULUI ȘI AL ASISTENTULUI SOCIAL ÎN DIAGNOZA ȘI SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR SOCIALE".

 

Cadre didactice şi studenţi de la cele două specializări vor prezenta comunicări ştiinţifice, menite să ilustreze aplicabilitatea sociologiei şi asistenţei sociale în domeniul cunoaşterii şi dezvoltării vieţii sociale.

Vă aşteptăm!

 

 

Programul atelierului.

Facultatea de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii din Craiova organizează, cu prilejul manifestărilor dedicate aniversării Zilei Naţionale a României, o conferinţă ştiinţifică în cadrul căreia domnul Prof.univ.dr.habil. Sorin Liviu Damean va susţine prelegerea: Politica interesului naţional – 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Evenimentul se va desfăşura în Sala 444 (clădirea Rectorat), pe data de 23 noiembrie 2016, orele 12.00. Sunt invitaţi să participe studenţi şi toţi cei interesaţi.

Universitatea din Craiova în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor” al Academiei Române organizează, în zilele de 26 octombrie-2 noiembrie 2016, Conferinţa internaţională Stat şi societate în Europa, ediția a noua.

Ca în fiecare an, o asemenea manifestare ştiinţifică reuneşte reputaţi specialişti din mediul universitar şi academic din ţară şi străinătate, constituind un bun prilej de dialog, colaborare şi diseminare a rezultatelor cercetării, precum şi un factor de vizibilitate la nivel internaţional. Prin organizarea acestei Conferinţe se urmăreşte, totodată, promovarea interdisciplinarităţii la nivelul cercetării ştiinţifice. Lucrările pe secţiuni ale Conferinţei se vor organiza la sediul Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova.

Link-ul către programul evenimentului:

 

Despre noi

Facultatea de Științe Sociale oferă studii superioare de licență, master și doctorat. Pentru licență, studenții pot opta pentru specializările: Asistență Socială; Filosofie; Istorie; Relații Internaționale și Studii Europene; Sociologie; Științe Politice. În cadrul Facultății funcționează 4 programe de master: Dezvoltare comunitară și integrare europeană; Filosofie aplicată în organizații și mediul de afaceri; Românii în istoria Europei; Securitate națională și euro-atlantică. Studiile doctorale sunt organizate în domeniile istorie și sociologie.

Științele sociale se află în topul opțiunilor studenților din Europa și România întrucât contribuie în mod direct la cunoașterea celor mai importante fenomene sociale și politice contemporane.
Absolvenții din domeniul științelor sociale au o mare responsabilitate și oportunitate, totodată: sunt chemați să explice trecutul, să descrie prezentul și să răspundă la întrebarea „Ce va urma?” sau „Încotro ne îndreptăm?”

Absolvenții Facultății de Științe Sociale sunt cei care au menirea să cunoască fenomenele sociale (sociologia), să-i ajute pe cei în nevoie (asistența socială), să cunoască trecutul (istoria), viața politică internă și internațională (științe politice), să ne păstreze prin diplomație în relații de cooperare cu comunitatea internațională (relații internaționale și studii europene) și să caute răspunsurile la cele mai importante întrebări existențiale și de cunoaștere (filosofia).


Viziunea care ghidează în acest moment Facultatea de Științe Sociale se bazează pe profesionalism, corectitudine, transparență, cooperare instituțională națională și internațională.
Studenții Facultății de Științe Sociale beneficiază de o pregătire foarte aplicată, de posibilitatea de a studia, prin programul ERASMUS+, la o universitate din Europa, din Italia, Franța, Spania, Grecia, Polonia, Portugalia etc. și de asista la cursuri interactive, susținute de titularii Facultății, dar și de specialiști din alte țări, în cadrul conferințelor sau a mobilităților internaționale ERASMUS.
Toți absolvenții Facultății de Științe Sociale pot lucra sau lucrează în învățământul preuniversitar, în domeniile comunicării și cercetării științifice.

Pentru Specializarea ASISTENȚĂ SOCIALĂ, domeniile principale de ocupare sunt:
• organizații guvernamentale și non-guvernamentale în domeniul asistenței sociale (primării, direcții județene de asistență socială și protecția copilului, spitale și penitenciare);
• învățământ;
• cercetare;
• practica independentă a profesiei.

Domeniile de ocupare pentru absolvenții Specializării FILOSOFIE sunt:
• învățământ;
• cercetare filosofică;
• antreprenoriat;
• consiliere;
• relații publice.

Domeniile de ocupare pentru absolvenții Specializării ISTORIE sunt:
• istorie;
• muzeografie;
• arheologie;
• învățământ;
• cercetare.
În cadrul Specializării Istorie funcționează Masterul Românii în Istoria Europei și un program doctoral.

Domeniile de ocupare pentru absolvenții Specializării RELAȚII INTERNAȚIONALE ȘI STUDII EUROPENE sunt:
• diplomație;
• organizații internaționale;
• instituții publice;
• mass-media;
• învățământ;
• cercetare.

Domeniile de ocupare pentru absolvenții Specializării SOCIOLOGIE sunt:
• cercetare sociologică;
• resurse umane;
• mass-media;
• instituții publice; relații publice ;
• învățământ.
În cadrul Specializării Sociologie funcționează Masterul Dezvoltare Comunitară și Integrare Europeană și un program doctoral.

Domeniile de ocupare pentru absolvenții Specializării ȘTIINȚE POLITICE sunt:
• organizații politice;
• autorități administrative;
• instituții europene;
• instituții media;
• învățământ și cercetare.
În cadrul Specializării Științe Politice funcționează Masterul Securitate Națională și Euro-atlantică .

Printre partenerii de practică studențească și cercetare științifică ai Facultății de Științe Sociale se numără: Muzeul Olteniei, Șantierul arheologic Sucidava-Celei, Corabia, jud. Olt, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, Arhivele Naționale din România, Serviciul Județean Dolj (istorie); Consiliul Județean Dolj, Parlamentul României, CEPOS: Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (științe politice); DGSASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj), Asociația „Vasiliada” Craiova (asistență socială); Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, Institutul Social Oltenia, Direcția Regională de Statistică-Dolj (sociologie); Ministerul Fondurilor Europene, Institutul European (RISE); Institutul de Filosofie al Academiei Române (filosofie).

 

Date de contact

Contact

Facultatea de Ştiinţe Sociale, Str. A. I. Cuza, Nr. 13
Craiova, Dolj, România, Cod poștal: 200585

Tel: (0251) 418.515
Fax: (0251) 410.672
E-mail: decanatfss@yahoo.com

Facebook: Facultatea de Științe Sociale